top of page

CSED igénylés 28 nappal a szülés előtt

Rengeteg kérdés érkezik hozzám a címben szereplő témával kapcsolatban, így most néhány dolgot összefoglalva megosztok Veletek, hátha Bennetek is felmerülnek ugyanezen kérdések.

Kismama térkép

Honnan tudom, hogy mikor van a szülés előtti 28. nap?

A terhes kiskönyvedbe az orvos beírja a szülésed várható időpontját napra pontosan. Ettől a dátumtól kezdj el visszafelé számolni 28 napot, s onnantól igényelheted meg a CSED-et ( ha egyébként jogosult vagy rá!).

Hány napra jár a CSED?

A CSED összesen 168 napra jár, amennyiben jogosult vagy rá. Ez a 168 nap az, amit a munkajogban szülési szabadságnak hívnak. S ebből a 168 napból 28 napot már a szülés napját megelőzően is igénybe vehetsz.

Kismama Útikalauz

Mi történik akkor, ha a megigényeltem a CSED-et 28 nappal a várható szülés előtt, DE túlhordom a babát, s nem a kiírt időpontban szülöm meg?

Természetesen ilyen előfordul. De Neked ez esetben sem kell aggódnod, hisz a CSED 168 napig jár (ha jogosult vagy rá). Vagyis, esetedben előbb igényelted meg, de ugyanúgy 'csak' 168 napig fogod kapni az ellátást.

 

Ha Benned is vannak kérdésed a CSED-del kapcsolatban, javaslom iratkozz fel a Kismama Útikalauz megjelenésének értesítőjére. Ott részletesebben kifejtek minden kérdést, s megosztok Veled néhány hasznos tippet is!

Ha nem tudsz várni a megjelenésig, megírhatod kérdésedet e-mailben, (ez esetben egy fb bejegyzés formájában fogok általánosságban válaszolni a kérdésedre - természetesen név nélkül), vagy jelentkezhetsz személyre szabott konzultációra is.

Legyen minden munkavállaló tájékozottabb!

Kiss-Márton Adrienn

független munkaügyes

Ajánlott bejegyzés
Legutóbbi írások
Keresés kategóriákban
Kövess minket
  • YouTube munkavállaló vagyok
  • Pinterest munkavállaló vagyok
  • Instagram munkavállaló vagyok
  • Facebook munkavállaló vagyok
  • Google+ munkavállaló vagyok
bottom of page