top of page

Végkielégítés

Sok kérdést kapok anyukáktól a témában. Mikor jár a végkielégítés? Kinek jár a végkielégítés? Mennyi végkielégítés jár? stb.

Végkielégítés

Az alábbi blogbejegyzésben összeszedem azon törvényi hivatkozásokat, paragrafusokat, amik egy normál munkavállalónak járnak, ha munkáltatói felmondással szűnik meg a munkaviszonyuk.

Kismama-útikalauz

Végkielégítésre akkor jogosult a munkavállaló, ha a munkaviszonyt a munkáltató szünteti meg munkáltatói felmondással, vagy a munkáltató jogutód nélkül szűnik meg.

Végkielégítés

Vagyis, ha a munkaviszonyodat közös megegyezéssel szeretné megszüntetni a munkáltató érdemes megnézned, hogy szerepel e benne egyszeri juttatás, s ha igen, mekkora mértékű.

És akkor most lássuk, hogy mennyi végkielégítés jár.

Mi számít bele abba az időtartamba, ami alapján a végkielégítés számolódik.

A végkielégítés mértékének kiszámításánál bele kell számolni minden, az adott munkáltatónál töltött időt kivéve azt az egybefüggően 30 napot meghaladó időszakot, amire a munkavállalót munkabér nem illette meg.

FONTOS, hogy ez a 30 napot meghaladó időszak alól kivétel a szülési szabadság és a gyermek gondozása céljából figyelembe vett fizetés nélküli szabadság időtartama.

Magyarul, a gyermekeiddel otthon töltött idő is beleszámít a végkielégítés mértékének számításánál az évekbe.

Kismama Útikalauz

Legyen minden munkavállaló tájékozottabb!

Kiss-Márton Adrienn

független munkaügyes

Szeretném felhívni a figyelmedet, hogy az itt található információk általánosságban értendők, semmilyen esetben nem helyettesítenek egy személyre szabott konzultációt, ahol a Te esetedet vizsgáljuk meg, s keressük meg a számodra legideálisabb megoldást, lehetőséget!

Ajánlott bejegyzés
Legutóbbi írások
Keresés kategóriákban
Kövess minket
  • YouTube munkavállaló vagyok
  • Pinterest munkavállaló vagyok
  • Instagram munkavállaló vagyok
  • Facebook munkavállaló vagyok
  • Google+ munkavállaló vagyok
bottom of page