top of page

AAJ-t a gyereknek!


Bár nem most született a törvény, a híradásokba, médiába mégiscsak most gyűrűzött be, hogy 2016-ban, ha a 2015-ös évre vonatkozóan a gyermekünkre igénybe akarjuk venni a családi adókedvezményt, akkor azt csak abban az esetben tehetjük meg, ha gyermekünk rendelkezik adóazonosító jellel (AAJ). Akik mostanában születtek, ők automatikusan kapják, ezzel azoknak lehet problémája, akiknek a gyermekei idősebbek.

Meg nem erősített források szerint azonban napirenden van, hogy szeptemberben talán megszavazzák ezen rendelkezés törlését, vagyis továbbra is elegendőek maradnak a természetes azonosítói a gyereknek.

Személyes véleményem szerint, bár több adatot kell rögzíteni, könnyebb dolgozni a természetes azonosítókkal. Ott ugyanis kiszűrhető a gyermek születési ideje alapján, hogy valóban jogosult e a szülő a családi kedvezményre, vagy sem.

Szóval, aki igénybe szeretne venni családi adókedvezményt a gyermeke után, de nincs még adóazonosító jele, az egyelőre várjon az igényléssel, hátha megszavazzák, hogy nem kell. :)

Ajánlott bejegyzés
Legutóbbi írások
Keresés kategóriákban
Kövess minket
  • YouTube munkavállaló vagyok
  • Pinterest munkavállaló vagyok
  • Instagram munkavállaló vagyok
  • Facebook munkavállaló vagyok
  • Google+ munkavállaló vagyok
bottom of page