top of page

Édesanyák

Pénteken (2017.12.01.) elindult a legnagyobb közösségi portálon egy fórum, zárt csoport, mely az Édesanyák nevet viseli. A csoport Magyarország legnagyobb szakértői csoportja, több, mint 70 szakértőt vonultat föl csupa anyukákat érdeklő témákban. Van többek között Babajelbeszéd-oktató, IBCLC, szoptatási tanácsadó, hordozási tanácsadók, coachok, jogász, stb.

A csoport pontos leírása: "Magyarország első, a várandósság, a gyermeknevelés, -gondozás és családi ügyintézés szinte minden szegmensének szakértőit összefogó támogató csoportja. Több mint, 70 szakértő (és egyben gyakorló anya) várja kérdéseiteket a várandósság tervezésétől a gyermeknevelés mindennapjaiig, az egészséges életmódtól a jogi kérdésekig.A csoport fő irányvonalait a mindenkori WHO-ajánlások, a bábai modell és a válaszkész gondoskodás alapvetései határozzák meg."

Független munkaügyesként örömmel vállaltam a felkérést, hogy én is legyek részese a szakértői csoportnak. 2012. óta dolgozom független munkaügyesként, s nap mint nap azon dolgozom, hogy LEGYEN MINDEN MUNKAVÁLLALÓ TÁJÉKOZOTTABB! Ebben sokat segít, ha részese tudok lenni hasonló megmozdulásoknak, így szélesebb körben tudok tájékoztatni, s vívni a "csatáimat".

Sok fórumon, fb csoportban is jelen vagyok és látom, hogy mennyi információt kiadnak anyukák, munkavállalók magukról. Több, mint másfél évtizede dolgozom a szakmában és nagyon-nagy döbbenettel látom a bizalmas információk szivárgását, megosztását. A csoportban közzétett bemutatkozásomban fokozottan hívom föl erre a figyelmet, illetve a hiteles forrásokra, valamint az információk védelmére.

A bemutatkozásomat itt olvashatod:

"Kiss-Márton Adrienn vagyok, független munkaügyes. 2001. óta állok a munkavállalók szolgálatában #munkaügy, #bérszámfejtés, #adózásterületén.2012-ben lányom születésével 'váltottam', s VÉGRE hivatalosan is a munkavállalók oldalára álltam, létrehoztam a Munkavállaló vagyok fb oldalt (https://www.facebook.com/munkavallalovagyok/), majd nemsokára rá a saját weboldalamat is. (www.munkavallalovagyok.hu)

2015-ben jelent meg az első #KismamaTérképem (ingyenesen letölthető a weboldalamról - a frissített verzió ;) ), ami segít eligazodni a CSED, GYED, GYES útvesztőben vizuális térkép formájában, illetve ennek bővített változata a #KismamaÚtikalauz információs füzet. Ez utóbbi szintén érthető, emberi nyelven segít az anyukáknak, munkavállalóknak. Azóta is töretlenül azon dolgozom, hogy ezen információk elérhetőek legyenek minél több kismama számára, így 2017-ben a frissített kiadványok már kattintható pdf formában érhetőek el. Weboldalamon összegyűjtve, egy helyen megtalálható minden #nyomtatvány, #kitöltésiÚtmutató mely a gyermekvállalás kapcsán felmerül.#YouTube csatornámon pedig rendszeresen osztok meg animált videókat, melyek szintén oktatási célzattal készülnek. (https://goo.gl/GbVzh8).

#KV (kiemelt válaszadóként)-ként az elveim: szakterületemet érintő kérdések tekintetében, mint munkaügy, TB, SZJA, #családtámogatás. Ez egy roppant kényes, telis-tele #confidential (bizalmas) adatokkal téma, amit én személy szerint nem szeretek hasonló fórumokon nyilvánosan megvitatni. (Ennek egyik oka, hogy ezáltal minden info kikerülhet az érintettről, másik ok, hogy holnap X is szentírásnak veszi, amit pl. Y kérdésére írtam, holott a 2 ügy nem ugyanaz, bár hasonlónak tűnik.) E terület szakértőjeként a csoportban kv-ként nekem az általános segítés a célom és a munkavállalók #tájékozottá tételéért folytatott "harcom" megerősítése, hogy ezáltal tudatosabbak, felelősségteljesebbek tudjatok lenni kedves Anyukák.Ennek érdekében szeretném azt tudatosítani Bennetek, hogy munkaügy tekintetében nagyon ritkán van 2 egyforma eset és minden esetet egyedileg kell vizsgálni, melyekhez rengeteg háttéradatra van szükség ahhoz, hogy teljeskörű, egyénre szabott, valóban segítő választ adjunk.A tájékozottságotok alapja a hiteles forrás mindig a jogszabályok legyenek, ne az ilyen-olyan fórumon összecsipegetett információk. Támogatni szeretnélek abban, hogy ha kételyed támad, segítségre van szükséged a Te helyzetedre vonatkoztatva a jogszabályok értelmezésében, akkor bátran fordulj szakemberhez és vedd igénybe az ő segítségét.LEGYEN MINDEN MUNKAVÁLLALÓ TÁJÉKOZOTTABB!Kiss-Márton Adrienn független munkaügyes"

Újdonsült anyaként nagyon sok változáson megy keresztül egy Nő, rengeteg kérdés, probléma, aggodalom fölmerül akár napi szinten is, s a sok információ között már végképp nem tudja kire is hallgasson, kinek is higgyen. Gyakorló anyaként én is végig mentem, megyek ezeken a folyamatokon, de egy dologra már viszonylag korán rájöttem. Bíznom kell a megérzéseimben, a gyermekem jelzéseiben. Ezt javaslom Neked is, hisz Te vagy az anyukája, Te ismered a legjobban babád jelzéseit.

Ha szükséged lenne képzett segítők támogatására, megerősítésre, csatlakozz a csoporthoz bátran.

Anyaként természetesen rengeteg új adminisztrációs teher is nehezedik ránk, amiket valljuk be, nem könnyű a babázás időszakában koordinálni. Erre vagyok én, ezért működöm, hogy segítsek Neked, ezen a téren se legyél egyedül. Ezért készítem az információs, ingyenes, érthető anyagaimat, videóimat. Van melletted szakember, akihez bátran fordulhatsz a kérdéseiddel, hogy Te valóban csak a gyermekedre tudj koncentrálni.

Szeretettel,

Kiss-Márton Adrienn

független munkaügyes

Ajánlott bejegyzés
Legutóbbi írások
Keresés kategóriákban
Kövess minket
  • YouTube munkavállaló vagyok
  • Pinterest munkavállaló vagyok
  • Instagram munkavállaló vagyok
  • Facebook munkavállaló vagyok
  • Google+ munkavállaló vagyok
bottom of page