Felmondás elleni védelem a gyermek 3 éves koráig - de mi is ez?

Tegnap volt egy érdekes telefonhívásom, amiben aggódva hívott föl egy anyuka. Korábban már konzultáció kapcsán beszéltünk, ahol végigvettük a lehetőségeit GYES melletti munkavégzést illetően. 

 

 

A helyzete röviden a következő: anyagilag szüksége lenne valami bevételre, DE! mivel a gyermeke még nem óvodás, bölcsődébe nem szeretné beíratni, a munkahelyen, ahonnan elment szülni nincsenek alkalmi pozíciók. Megbeszéltük, hogy amennyiben a munkaadója felé jelzi, hogy a fizetés nélküli szabadsága alatt máshol szeretne munkát vállalni, s a munkáltatója ebbe beleegyezik, akkor semmilyen negatív következménye nincs annak, ha ő alkalmi munkákat vállal. A főállásában továbbra is fizetés nélküli szabadságon maradna.

 

Ezek után tegnap azonban teljesen megijedve, felzaklatva hívott föl, hogy ő most hallotta az egyik anyukától, hogy vigyázzon, mert így el veszíti a védettségét.... 

Milyen védettséget? Azt nem tudja, de ő nem akarja elveszíteni.

 

Azt hiszem itt az ideje, hogy ebben a témában is tisztán lássatok!

 

Mi az a védettség? 

 

Munka törvénykönyve szerint:

 

Lássuk részletesen mit is jelent ez a fent vázolt eset fényében. Ebben az esetben a Hölgy 2 éves gyermekével már a c) pont szerinti "gyermek gondozása céljából igénybe vett fizetés nélküli szabadság tartama alatt"  védelmet élvez a munkaviszonyának felmondással történő megszüntetése alól. 

Vagyis, ha a gyermek 3 éves koráig, amíg a főállásodban fizetési nélküli szabadságon vagy, s mellette máshol ( a főállású munkáltatód beleegyezésével) vállalsz munkát, a főállásodban továbbra is élvezed a felmondás elleni védelmet.

 

Mikor szűnik meg a felmondás elleni védelem a gyermek 3 éves kora előtt?

 

Nos, abban a pillanatban megszűnik, ha megszűnik a fizetés nélküli szabadságod. Mikor kerül erre sor? Ha a gyermeked 3 éves kora előtt visszatérsz munkáltatódhoz aktív állományba.

 

Ha vannak kérdéseid a témában, esetleg Te is hasonló cipőben jársz, de nem tudod pontosan hogyan döntesz jól, fordulj hozzám bizalommal.

 

Kiss-Márton Adrienn

független munkaügyes

 

 

Határozott idejű munkaszerződés

Please reload

Ajánlott bejegyzés

Bővült a személyi kedvezményekre jogosító betegségek listája

January 24, 2019

1/10
Please reload

Legutóbbi írások

March 13, 2018

Please reload

Keresés kategóriákban
Please reload

Kövess minket
  • YouTube munkavállaló vagyok
  • Pinterest munkavállaló vagyok
  • Instagram munkavállaló vagyok
  • Facebook munkavállaló vagyok
  • Google+ munkavállaló vagyok