Végkielégítés

Sok kérdést kapok anyukáktól a témában. Mikor jár a végkielégítés? Kinek jár a végkielégítés? Mennyi végkielégítés jár? stb.

 

 

 

Az alábbi blogbejegyzésben összeszedem azon törvényi hivatkozásokat, paragrafusokat, amik egy normál munkavállalónak járnak, ha munkáltatói felmondással szűnik meg a munkaviszonyuk.

 

Végkielégítésre akkor jogosult a munkavállaló, ha a munkaviszonyt a munkáltató szünteti meg munkáltatói felmondással, vagy a munkáltató jogutód nélkül szűnik meg.

 

 

Vagyis, ha a munkaviszonyodat közös megegyezéssel szeretné megszüntetni a munkáltató érdemes megnézned, hogy szerepel e benne egyszeri juttatás, s ha igen, mekkora mértékű.

 

És akkor most lássuk, hogy mennyi végkielégítés jár.

 

 

 

Mi számít bele abba az időtartamba, ami alapján a végkielégítés számolódik.

 

A végkielégítés mértékének kiszámításánál bele kell számolni minden, az adott munkáltatónál töltött időt kivéve azt az egybefüggően 30 napot meghaladó időszakot, amire a munkavállalót munkabér nem illette meg.

FONTOS, hogy ez a 30 napot meghaladó időszak alól kivétel a szülési szabadság és a gyermek gondozása céljából figyelembe vett fizetés nélküli szabadság időtartama.

 

Magyarul, a gyermekeiddel otthon töltött idő is beleszámít a végkielégítés mértékének számításánál az évekbe.

 

 

 

Legyen minden munkavállaló tájékozottabb!

 

Kiss-Márton Adrienn

független munkaügyes

 

 

Szeretném felhívni a figyelmedet, hogy az itt található információk általánosságban értendők, semmilyen esetben nem helyettesítenek egy személyre szabott konzultációt, ahol a Te esetedet vizsgáljuk meg, s keressük meg a számodra legideálisabb megoldást, lehetőséget!

 

 

Határozott idejű munkaszerződés

Please reload

Ajánlott bejegyzés

Bővült a személyi kedvezményekre jogosító betegségek listája

January 24, 2019

1/10
Please reload

Legutóbbi írások

March 13, 2018

Please reload

Keresés kategóriákban
Please reload

Kövess minket
  • YouTube munkavállaló vagyok
  • Pinterest munkavállaló vagyok
  • Instagram munkavállaló vagyok
  • Facebook munkavállaló vagyok
  • Google+ munkavállaló vagyok