CSED igénylés 28 nappal a szülés előtt

Rengeteg kérdés érkezik hozzám a címben szereplő témával kapcsolatban, így most néhány dolgot összefoglalva megosztok Veletek, hátha Bennetek is felmerülnek ugyanezen kérdések.

 

 

Honnan tudom, hogy mikor van a szülés előtti 28. nap?

 

A terhes kiskönyvedbe az orvos beírja a szülésed várható időpontját napra pontosan. Ettől a dátumtól kezdj el visszafelé számolni 28 napot, s onnantól igényelheted meg a CSED-et ( ha egyébként jogosult vagy rá!).

 

Hány napra jár a CSED? 

 

A CSED összesen 168 napra jár, amennyiben jogosult vagy rá. Ez a 168 nap az, amit a munkajogban szülési szabadságnak hívnak. S ebből a 168 napból 28 napot már a szülés napját megelőzően is igénybe vehetsz.

 

 

 

Mi történik akkor, ha a megigényeltem a CSED-et 28 nappal a várható szülés előtt, DE túlhordom a babát, s nem a kiírt időpontban szülöm meg?

 

Természetesen ilyen előfordul. De Neked ez esetben sem kell aggódnod, hisz a CSED 168 napig jár (ha jogosult vagy rá). Vagyis, esetedben előbb igényelted meg, de ugyanúgy 'csak' 168 napig fogod kapni az ellátást.

 

Ha Benned is vannak kérdésed a CSED-del kapcsolatban, javaslom iratkozz fel a Kismama Útikalauz megjelenésének értesítőjére. Ott részletesebben kifejtek minden kérdést, s megosztok Veled néhány hasznos tippet is! 

 

Ha nem tudsz várni a megjelenésig, megírhatod kérdésedet e-mailben, (ez esetben egy fb bejegyzés formájában fogok általánosságban válaszolni a kérdésedre - természetesen név nélkül), vagy jelentkezhetsz személyre szabott konzultációra is.

 

Legyen minden munkavállaló tájékozottabb!

 

Kiss-Márton Adrienn

független munkaügyes

Határozott idejű munkaszerződés

Please reload

Ajánlott bejegyzés

Bővült a személyi kedvezményekre jogosító betegségek listája

January 24, 2019

1/10
Please reload

Legutóbbi írások

March 13, 2018

Please reload

Keresés kategóriákban
Please reload

Kövess minket
  • YouTube munkavállaló vagyok
  • Pinterest munkavállaló vagyok
  • Instagram munkavállaló vagyok
  • Facebook munkavállaló vagyok
  • Google+ munkavállaló vagyok