Segítség!! LETILTÁS van a fizumból! - Minden, amit tudnod kell

 

1./Letiltás kézhez vétele


 A letiltásra vonatkozó végzés a munkáltatóhoz érkezik. Munkáltatónak a hozzá beérkező letiltásról, mielőtt érvényesítené azt, tájékoztatnia kell de minimum illik az érintett dolgozót. Ez azért nagyon fontos, mert így a Munkavállaló időben értesül arról, hogy mi készül ellene. Előfordulhat ugyanis, hogy a végzés már nem aktuális vagy sosem volt jogos. Ekkor a munkavállaló még intézkedni tud a levonást megelőzve (a végrehajtás szüneteltetését vagy törlését kérve). Mindenkinek könnyebb, ha így marad a pénzénél, mintha a letiltás és kiutalást követően kell azt majd visszakönyörögnie... 


2./ Ha már megtörténik a letiltás…miből mennyit?


Munkabérből
Egy letiltás esetén, legfeljebb a nettó bér 33%-ig lehet terhelni. Bizonyos esetekben akár 50%-ig is levonható a nettó munkabérből: pl.:
- egyidejűleg több letiltás érvényesítése esetén;
- munkáltatói munkabér követelés; 
- jogtalanul felvett munkabér és társadalombiztosítási ellátás;
 valamint a tartásdíj. 
E tekintetben szokásos munkabér mellett ide sorolandók azok a munkából eredő díjazások, juttatások, amelyet valaki rendszeresen, időszakonként kap (jutalék, jutalom, túlóra, szabadságmegváltás...stb.). 
Pl.: szokásos havi nettó béred: 100.000,- Ft. Érkezik rá egy 33%-os letiltás, így hó végén a szokásos 100.000 Ft helyett most csak 67.000,- Ft-ot viszel haza. Ha adott hónapban részesülsz nettó 50.000,- Ft jutalomban is, akkor a 150.000,- Ft ( 100.000,- Ft alap fizu + 50.000,- Ft jutalom) nettó helyett 100.500 Ft nettót vihetsz haza. 

 

Egészségbiztosítási ellátásból

Egészségbiztoítási ellátás például a táppénz, baleseti járadék, gyermekgondozási díj, terhességi segélyek. Letiltás, levonás törénhet ez esetben is, DE!  hitelkövetelést NEM lehet levonni, illetve a levonás ezekben az esetekben csak 33 %-ig terjedhet. 

 

 

Gyermekekkel kapcsolatos juttatásokból
Mint például a családi pótlék,  maximum 33 %-ot lehet levonni, de csak a jogalap nélkül felvett támogatás fejében.  

 

 

Nyugdíjból

Ugyanúgy viselkedik, mint a fent említett munkabér. Egy letiltás esetén 33%, több esetén 50%-ig letiltható. Nyugdíjnak tekintendő az öregségi nyugdíjon kívül a korhatár előtti ellátások, a szolgálati járandóságok és életjáradékok.

Mentesek a letiltás alól
-  az anyasági támogatás, 
- átmeneti segély, 
- rokkantsági járadék,
- ösztöndíj, 
- tartásdíj és a
- cafeteria juttatás.

 

 

Tipp: Ugye minden fillér számít?! Fontos, hogy a letiltások a nettó béredet terhelik. Vagyis, ha évközben jogosult vagy a személyi jövedelemadóból bármilyen kedvezményre ( pl.: gyermekek után a családi kedvezményre), akkor letiltás esetén NE vedd igénybe év közben ezt a kedvezményt!!
Nem fog elveszni a kedvezményed, azt év végén még az adóbevallásoddal érvényesítheted. Így egy összegben, a következő évben fogod megkapni az adókedvezmények összegét, s azt már nem fogja terhelni a letiltás!

 

Legyen minden munkavállaló tájékozottabb!

 

Ha szerinted is hasznos volt a cikk. kérlek oszd meg ismerőseiddel!

Határozott idejű munkaszerződés

Please reload

Ajánlott bejegyzés

Bővült a személyi kedvezményekre jogosító betegségek listája

January 24, 2019

1/10
Please reload

Legutóbbi írások

March 13, 2018

Please reload

Keresés kategóriákban
Please reload

Kövess minket
  • YouTube munkavállaló vagyok
  • Pinterest munkavállaló vagyok
  • Instagram munkavállaló vagyok
  • Facebook munkavállaló vagyok
  • Google+ munkavállaló vagyok