Tippek munkahelyváltáshoz

Mostanában személyes konzultációk során egyre gyakrabban találkozom a címben szereplő problémával. Vagyis, hogy a kedves munkavállaló azzal a kérdéssel fordul hozzám, hogy felvették álmai munkahelyére, s segítsek neki felmondani a jelenlegi állásából.


Nos, ez így nagyon szépen, egyszerűen hangzik. DE!


Az alábbi dolgokat érdemes átgondolni, még mielőtt elkezdünk új munkahely után nézni, de legkésőbb akkor nézd végig az alábbi néhány pontot, ha elmész az állásinterjúra!


  1. Nézd meg a munkaszerződésed, hogy határozott idejű e a jelenlegi munkaviszonyod!

  2. Határozatlan idejű munkaszerződés esetén nézd meg, hány napos felmondási időt rögzítettek benne.

  3. Ellenőrizd a munkaszerződésedben, hogy szerepel e benne olyan tétel, mely tiltja a felmondással történő megszüntetést a munkaviszony kezdetétől számított 1 éves időtartamban. ( ha még nem vagy jelenlegi cégednél több, mint 1 éve ;) )

  4. Állásinterjún a lehetséges munkába állásod napjáról a fenti dátumok figyelembe vételével tárgyalj!


Ha sikeres volt az interjú, s Téged választottak ki, az alábbiakra nagyon FIGYELJ!


  1. Ha van egy biztos állásod, amit most felmondanál az új reményében, fontos, hogy bebiztzosítsd magad! Ennek érdekében leendő munkáltatódtól írásban kérj egy szándéknyilatkozatot/ offer letter-t, hogy Téged foglalkoztatni fognak x naptól!

  2. Jelenlegi munkáltatódnál a felmondásodat csak ezt követően add be, ha már rendelkezel a fent nevezett szándéknyilatkozattal.