Anya dolgozni megy...

 

Az utóbbi időben picit csendben voltam, mert lázasan szerveztem egy eseményt a bonyhádi anyukák, kismamák részre, ahol munkavállalás, ellátások kapcsán én is tartottam előadást.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az előadást követően, s természetesen azt megelőzően is, sok anyukától, apukától érkezett megkeresés, hogy mit tegyenek az alábbi esetekben:

 

- anyuka még otthon van a gyerkőccel, de hallotta, hogy eladják a céget, ahova majd vissza szeretett volna menni,

 

- anyuka megszakítaná a fizetés nélküli szabadságot, s kihasználva a GYED extra nyújtotta lehetőségeket vissza menne dolgozni, de min van, ha 2 hét múlva kirúgják....,

 

- ha a cégük nem veszi őket vissza, elmehetnek e másik munkahelyre úgy, hogy közben fizetés nélküli szabadságon maradnak az eredeti munkahelyen.

 

 

 

Ha ennyi kérdést kapok a témában, akkor miért nem írok erről egy általános összefoglaló cikket, merülhet fel jogosan a kérdés.

S a válasz nagyon egyszerű: Azért, mert ez nagyon kényes kérdés, s rengeteg apró tényező komoly befolyással bír. Általánosságban nem lehet ebben a témában cikekt írni. Ha pedig bemásolom a jogszabályt, azzal megint csak nem vagy előrébb.

 

Megoldást akartam találni mindenképp erre a problémára, s ennek érdekében skoat gondolkodtam, egyeztettem szakemberekkel. S végül, sikerült egy jogász barátnőm támogatását kérnem abban, hogy az én 15 éves munkaügyi tapasztalatomat össze téve az ő 15 éves jogászi tapasztalatával, egyéni konzultáció keretében segítséget nyújtsunk az anyukáknak, apukáknak, családoknak, ebben a kényes kérdéskörben.

 

Ha Te is ebben a dilemmában vagy, fordulj hozzánk bizalommal, hisz tőlünk, független tanácsot fogsz kapni.

 

Legyen minden munkavállaló tájékozottabb!

 

Kiss-Márton Adrienn

független munkaügyes

Határozott idejű munkaszerződés

Please reload

Ajánlott bejegyzés

Bővült a személyi kedvezményekre jogosító betegségek listája

January 24, 2019

1/10
Please reload

Legutóbbi írások

March 13, 2018

Please reload

Keresés kategóriákban
Please reload

Kövess minket
  • YouTube munkavállaló vagyok
  • Pinterest munkavállaló vagyok
  • Instagram munkavállaló vagyok
  • Facebook munkavállaló vagyok
  • Google+ munkavállaló vagyok