top of page

Egészségpénztár

egy kedves olvasóm tette fel a kérdést, hogy érdemes e egészségpénztári számlát nyitni, illetve miért jó, ha van egészségpénztári számlánk.

Előre bocsájtom, hogy nem vagyok ügynöke egyik cégnek sem, így inkább csak gondolatébresztésként beszélnék a témáról.

Magánemberként híve vagyok az előrelátó, takarékoskodó szemléletnek, így az egészségpénztári megtakarítást is előnyben részesítem. De, a magánvéleményem mellett, persze vannak kézzel fogható érveim is:

- létezik olyan pénztári lehetőség, ahol például táppénzkiegészítést is kapsz a szolgáltatás keretében. Vagyis nem csak pl.: a gyógyszertárban vásárolhatod le a számlád összegét, hanem egy esetleges betegés esetén kiegészítik a táppénzedet, hogy a családi kasszát ne érintse olyan érzékenyen a keresőképtelenséged miatti fizetéscsökkenés;

- a jelenlegi személyi jövedelemadó tövények lehetővé teszik, hogy adókedvezményt vegyél igénybe a befizetéseid után. Ezt a kedvezményt közvetlenül nem veheted föl, hanem az egészségpénztári számmládon kerül jóváírásra, de egy esetleges pl.: fogászati beavatkozásnál jól tud jönni, ha a számládon az adókedvezmény miatt pár tízezer forinntal több van;

- ha a cégednél esetleg cafeteria csomagot kaptok, amiben szabadon válogathatod össze az elemeket egy bizonyos összeghatárig, akkor egészségpénztári számlára is kérheted a "maradék" összeget. (pl.: 12.000 ft a keret, amiből Te kérsz helyi bérletet 9.800 Ft értékben, akkor a fennmaradó 2.200 Ft-ot az egészségpénztári számládra is kérheted. Első ránézésre nem tűnik nagy összegnek, de sok kicsi sokra megy, s jól fog jönni egy esetleges gyógytorna, vagy nem várt fogászati kezelés során.)

Remélem sikerült kicsit világosítanom a képen. :)

Ajánlott bejegyzés
Legutóbbi írások
Keresés kategóriákban
Kövess minket
  • YouTube munkavállaló vagyok
  • Pinterest munkavállaló vagyok
  • Instagram munkavállaló vagyok
  • Facebook munkavállaló vagyok
  • Google+ munkavállaló vagyok
bottom of page